Rubrika Jihomoravský kraj

Charita v Brně chce přesunout centrum pro bezdomovce do Židenic. Místní a radnice mají obavy

Diecézní charita Brno na podzim plánuje opravit centrum pro lidi bez domova v Bratislavské ulici. Proto ho chce dočasně přesunout do bývalého domova pro seniory v Táborské ulici. Vedení Židenic a někteří obyvatelé s přesunem nesouhlasí, obávají se nárůstu kriminality a množství odpadků v okolí. Charita slibuje, že provoz přizpůsobí tak, aby místní nijak neomezoval.

Na břeclavském hřišti po pádu branky zemřel chlapec

Dvanáctiletý chlapec přišel o život na hřišti v Břeclavi, spadla na něj fotbalová branka. Neštěstí se stalo ve středu večer. Radnice sportoviště dočasně uzavřela, případ prověřují policisté.

Mezi Střelicemi a Rapoticemi začala sedmiměsíční vlaková výluka. Trať čeká elektrifikace a rozšíření

Cestující, kteří jezdí vlakem mezi Střelicemi na Brněnsku a Rapoticemi na Třebíčsku musí od úterka využívat náhradní autobusovou dopravu. Správa železnic (SŽ) začala s druhou fází modernizace tratě. Kromě zdvoukolejnění se trať dočká také plné elektrifikace. Omezení potrvá přes sedm měsíců.

Začíná velká modernizace tratě na Vysočině. Degradaci kolejí urychlila nadměrná doprava

Železničáři zahájili opravu více než dvaceti kilometrů železniční tratě na Žďársku. Modernizaci dvou úseků na Vysočině, která přijde na zhruba sedm miliard korun, chce Správa železnic (SŽ) dokončit na jaře roku 2027. Cestujícím má přinést větší bezpečnost a pohodlí. Na železniční trati by se mělo také jezdit rychleji. Trať byla poškozená nadměrnou dopravou, kdy všechny vlaky z Brna směrem na Prahu musely několik let jezdit právě přes Vysočinu.
On-line přenos

Krátce z regionů

  • 14:24

    Ředitelství silnic a dálnic zahájilo výstavbu sedm kilometrů dlouhého úseku dálnice D35 Ostrov – Vysoké Mýto za 3,2 miliardy korun bez DPH. Jeho součástí je i tunel Homole.

  • 14:15

    V Liberci v pondělí odpoledne skončí omezení v tunelu na průtahu I/35. Dopravu tam od 22. dubna komplikuje rekonstrukce kanalizace, skončit měla 17. května, podařilo se ji ale urychlit. Uzavírku tak dělníci zkrátili o jedenáct dní.

  • 13:41

    Přerovští kriminalisté pátrají po neznámém pachateli, který nastražil na koleje u Kojetína na Přerovsku kamenyNajel na ně osobní vlak, naštěstí však nevykolejil. Případ policie vyšetřuje jako obecné ohroženíO pomoc žádá i veřejnost.

  • 13:27

    Pražští radní odložili rozhodnutí o budoucnosti bronzové plastiky s nápisem Moskva-Praha, která je umístěna ve vestibulu stanice metra B Anděl u výstupu Na Knížecí. Důvodem je nepřítomnost náměstka Jiřího Pospíšila (TOP 09).

    Plastika s nápisem Moskva-Praha ve vestibulu stanice metra Anděl
    Zdroj: ČTK/Vít Šimánek
  • 13:25

    Středočeští policisté obvinili z pokusu o vraždu dvaačtyřicetiletého muže, který podle nich v sobotu v Milovicích pobodal stejně starého muže a způsobil mu vážná poranění. Policisté podají podnět na vzetí obviněného do vazby. V případě odsouzení hrozí obviněnému deset až 18 let vězení.

  • 12:48

    V Berouně skončila rekonstrukce nádražní budovy za 391 milionů korun. V odjezdové hale se například přemístily pokladny a vznikly další komerční prostory. Rekonstrukce zahrnovala i novou fasádu a její zateplení, výměnu oken a dveří, úpravu podlah, stěn a stropů a celkovou opravu střechy.

    Opravená nádražní budova v Berouně
    Zdroj: ČTK/Kateřina Šulová
  • 12:29

    Opravy silnic v Pražské ulici a na Mariánském náměstí ve Znojmě začaly v pondělí komplikovat dopravu, v dopolední špičce se průjezd městem prodloužil o desítky minut. Policie dopravu usměrňuje, informovala na svém webu.